Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες , όπως όλες οι συσκευές άλλωστε, πρέπει να κάνουν service για να έχουν την βέλτιστη απόδοση και να κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Η ηλεκτρόλυση τρώει το boiler χωρίς εσείς να το βλέπετε.

Η αντοχή του boiler από την ηλεκτρόλυση εξαρτάται από την ράβδο μαγνησίου (ανόδιο). Η ηλεκτρόλυση τρώει το ανόδιο αντί για τα τοιχώματα του ηλιακού. Όταν το ανόδιο εξαντληθεί τότε το καζάνι μένει εκτεθειμένο. Αντικατάσταση της ράβδου μαγνησίου και SERVICE σύμφωνα με τους κατασκευαστές πρέπει να γίνεται κάθε 2 χρόνια, για να αποφύγετε βλάβες που θα κοστίσουν ακριβά στην επισκευή. Ειδικά σε περιοχές με μεγάλη σκληρότητα νερού το service συστήνεται να γίνεται συχνότερα. Αν δεν ανάβουμε το ηλιακό συχνά στο ρεύμα (πχ είναι τριπλής και με καλοριφέρ) τότε μπορεί να αντέξει και παραπάνω. Καλό πάντως είναι να μην το φτάνουμε στα όριά του.

Στην συντήρηση αδειάζουμε το καζάνι από το νερό και καθαρίζουμε το εσωτερικό του από άλατα και σκουριές. Επίσης καθαρίζουμε από τα άλατα και την αντίσταση (επιβαρύνουν σημαντικά την χρήση στο ρεύμα) και αλλάζουμε την φλάτζα στεγανοποίησης . Είναι σημαντικό να καθαρίζει το νερό της δεξαμενής από τα άλατα και τα βακτήρια τα οποία δημιουργούνται από το δίκτυο & την ηλεκτρόλυση γιατί προκαλούν δερματοπάθειες & φαγούρα στο μπάνιο. Επιπλέον τα άλατα γύρω από την αντίσταση και τον θερμοστάτη μπλοκάρουν την λειτουργία του, με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε πολλαπλάσιο ρεύμα στην χρήση ηλεκτρικού.

Επίσης, στην συντήρηση συμπληρώνουμε τα υγρά του κλειστού κυκλώματος που προστατεύουν από τους παγετούς και η απώλεια τους περιορίζει την απόδοση του ηλιακού. Ακόμα και ένα λίτρο υγρών να λείπει, δημιουργεί κενό και δεν επιτρέπει την κυκλοφορία του υγρού ώστε να ζεστάνει το νερό. Κατά την συντήρηση γίνεται έλεγχος στην αντίσταση (όταν είναι απαραίτητο μπορούμε να την αλλάξουμε) , στον θερμοστάτη , την βάση αλλά και στην μόνωση για να μην έχουμε κανένε πρόβλημα.

Συνιστάται η αλλάγη των μονώσεων στις σωληνώσεις (armaflex) αν η φθορά είναι μεγάλη, με καινούργια άσπρα για να μειώσουμε τις απώλειες και τον χρόνο παροχής ζεστού νερού από τον ηλιακό στην βρύση μας.

Πάντα με την αρτιότερη τεχνικά αντιμετώπιση, γρήγορα (άμεσα ραντεβού), καθαρά και με εγγύηση συντήρησης. Ο τεχνικός έρχεται άμεσα σε κάθε περίπτωση βλάβης, για όλες τις μάρκες ηλιακών  και σε οποιαδήποτε περιοχή της Αττικής.

(Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα με τις υπηρεσίες μας , εμείς θα κάνουμε το καλύτερο για την επίλυση του ώστε να μείνετε ικανοποιημένοι.Στην εργασία μας χρησιμοποιούμε μόνο υλικά που καλύπτονται από την εγγύηση του κατασκευαστή. Οι υπηρεσίες μας θα είναι πάντα δίπλα σας για να σας εξασφαλίζουν την καλύτερη τεχνικά λύση στην πιο συμφέρουσα τιμή.) 

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και κλείστε ραντεβού για το πιο οικονομικό service της αγοράς 40 ευρώ για ολοκληρωμένο service. (Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%)
Ή εναλλακτικά καλέστε στα
2177237444 , 6987290836


Service, Συντήρηση κλιματιστικού (air condition)

Τα κλιματιστικά για να διατηρήσουν στο μέγιστο την απόδοση και την αντοχή τους στο χρόνο, έχουν ανάγκη ελέγχου και συντήρησης κατά τακτά χρονικά διαστήματα ασχέτως αν λειτουργούν ικανοποιητικά ή όχι. Με την ελλιπή συντήρηση τους :

 • Φράζουν τα φίλτρα με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η λειτουργία του μηχανήματος αυξάνοντας την κατανάλωση ρεύματος και μειώνοντας την απόδοση του κλιματιστικού.
 • Έχουν συχνές βλάβες όπως καμένο μοτέρ, θορύβους, διαρροή συμπυκνωμάτων, οσμές.
 • Έλλειψη Freon που οδηγεί σε υπολειτουργία και πολλές φορές σε βλάβη στον συμπιεστή.
 • Δημιουργείται συσσώρευση μικροβίων, μυκήτων, μικροοργανισμών, οσμών, μούχλα στο δοχείο συμπυκνωμάτων, τα οποία είναι βλαβερά για την υγεία μας και σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζεται το επικίνδυνο μικρόβιο της νόσου των κλιματιστικών Legionella Pneumonia.
 • Στην τακτική συντήρηση του κλιματιστικού:

 • Λύνουμε, καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε την επιφάνεια του στοιχείου και όλα τα πλαστικά μέρη του κλιματιστικού.
 • Έλεγχος ηλεκτρολογικών και ηλεκτρονικών μερών (πλακέτα, καλώδια εντολών κλπ).
 • Λύνουμε, καθαρίζουμε και απολυμαίνουμε την επιφάνεια του στοιχείου και όλα τα πλαστικά μέρη του κλιματιστικού.
 • Καθαρισμός εξωτερικής μονάδας με χημικό.
 • Έλεγχος Freon και συμπλήρωμα όπου απαιτηθεί
 • Χωρίς τακτική συντήρηση, τα κλιματιστικά μηχανήματα χάνουν 5% της αποτελεσματικότητάς τους κάθε χρόνο λειτουργίας. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα συντηρημένα συστήματα κλιματισμού διατηρούν μέχρι το 95% της απόδοσής τους. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος της ετήσιας συντήρησης υπερκαλύπτεται από τους μειωμένους λογαριασμούς, από το μειωμένο κόστος επιδιορθώσεων και μπορούμε να αποφύγουμε πολυδάπανες βλάβες μέχρι και την αντικατάσταση του μηχανήματος..

  Η ετήσια συντήρηση των μηχανημάτων είναι πολύ σημαντική για την υγεία σας, αφού εμποδίζει την συγκέντρωση βακτηριδίων, μικροοργανισμών και αλλεργικών παραγόντων.

  Η συντήρηση πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο.

  Service, Συντήρηση κλιματιστικού (air condition)

  Πάντα με την αρτιότερη τεχνικά αντιμετώπιση, γρήγορα (άμεσα ραντεβού), καθαρά και με εγγύηση εγκατάστασης. Οι συνεργάτες μας έρχονται άμεσα σε κάθε περίπτωση βλάβης - επισκευής σε κάθε μάρκα κλιματιστικού και σε οποιαδήποτε περιοχή της Αττικής.

  Για απευθείας ραντεβού με το τμήμα κλιματισμού καλέστε στα 2102517462 (9:00 πμ - 14:00 μμ) ή 6946400145